Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Затверджено Методологію визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника (офіційного тексту немає)

19 вересня КМУ схвалено постанову «Про затвердження Методології визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника».

Методологію розроблено спільно КМУ та НБУ відповідно до абзацу четвертого
частини другої статті 51 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон) та з метою створення ефективної системи у сфері розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників, удосконалення процесу визначення юридичними особами кінцевих бенефіціарних власників.

Методологією визначено методи, способи, шляхи з’ясування інформації на наявність ознак вирішального впливу на діяльність юридичної особи, принципи процесу визначення юридичною особою кінцевого бенефіціарного власника, проведення моніторингу та актуалізації (оновлення) інформації про кінцевого бенефіціарного власника.

Документом закріплюються механізми дослідження інформації про фізичних осіб, які здійснюють вирішальний вплив на діяльність юридичної особи та визначення кінцевого бенефіціарного власника.

Також передбачено особливості визначення кінцевого бенефіціарного власника для неприбуткових організацій, інститутів спільного інвестування – корпоративного, пайового інвестиційного та недержавного пенсійного фонду, партнерства, створеного відповідно до законодавства іноземної юрисдикції на підставі або відповідно до договору для ведення діяльності з метою отримання прибутку або досягнення іншої спільної мети, повного та командитного товариства.

Текст документа буде розміщено на сайті ПАРД додатково після його оприлюднення офіційними джерелами.

Поділитись: