Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Затверджено Порядок набуття та скасування статусу електронного резидента (е-резидента),

Уряд України своєю Постановою від 5 вересня 2023 року № 970 «Деякі питання діяльності електронних резидентів (е-резидентів) та ведення інформаційної системи “Е-резидент”» затвердив: 
Порядок набуття та скасування статусу електронного резидента (е-резидента), ідентифікації осіб, які мають намір набути статус електронного резидента (е-резидента), та надання їм кваліфікованих електронних довірчих послуг;
Порядок формування та ведення інформаційної системи “Е-резидентˮ та доступу до неї контролюючих органів і податкових агентів платників єдиного податку;
та   зміни до «Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг».
Порядок набуття та скасування статусу електронного резидента визначає процедуру набуття та скасування іноземцем статусу електронного резидента (е-резидента) (далі — е-резидент), ідентифікації особи, яка має намір набути цей статус, а також надання електронним резидентам (е-резидентам) кваліфікованих електронних довірчих послуг.
Порядок формування та ведення інформаційної системи “Е-резидентˮ визначає процедуру формування та ведення інформаційної системи “Е-резидент”, зокрема її функціональні можливості, складові та механізм їх функціонування, а також процедуру надання доступу до інформаційної системи “Е-резидент” контролюючим органам і банкам, які є податковими агентами платників єдиного податку - електронних резидентів. 
Інформаційна система “Е-резидент” створена з метою забезпечення можливості отримання іноземцем статусу е-резидента.
Змінами до Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг встановлено: 
“14. Портал Дія - організована сукупність інформаційно-комунікаційних, інформаційних систем, які діють як єдине ціле та у взаємодії з іншими інформаційними та інформаційно-комунікаційними системами.
Портал Дія організаційно-технічно складається, зокрема, з мобільного додатка Порталу Дія (Дія), Реєстру адміністративних послуг, електронного кабінету користувача, мобільних додатків, інформаційних систем, підсистеми перевірки даних, інших складових.
Особливості створення, ведення, формування складових Порталу Дія визначаються законодавством.”.
Постанова КМ України № 970 від 05.09.2023 року  набула чинності 15.09.2023р. з дня її офіційного опублікування в Урядовому кур’єрі № 186. 
Також нагадаємо, що Порядок встановлення переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути статус електронного резидента (е-резидента) було затверджено раніше Постановою КМ України № 534 від 26.05.2023 року.
Поділитись: