Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Про надання допуску окремим категоріям цінних паперів.

21 вересня 2023 року було прийнято Рішення НКЦПФР  №1020 «Про надання допуску окремим категоріям цінних паперів».

НКЦПФР вирішила визнати доцільним допустити до обігу на території України цінні папери іноземних емітентів (далі - допуск), які входять до фондових індексів, визначених пунктом 2, або є борговими цінними паперами, емітентами яких є іноземні держави, визначені пунктом 3 розділу IV Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України, затвердженого рішення НКЦПФР № 34 від 21.01.2021р. (надалі – Положення).
Цінні папери, зазначені в пункті 1 цього ж рішення, вважаються допущеними до обігу на території України відповідно до Розділу ІV Положення з дня, наступного за днем оприлюднення на офіційному вебсайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку розпорядження уповноваженої особи Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про допуск. 
Визнати таким, що втратило чинність рішення НКЦПФР від 21 вересня 2023 року № 915 «Про надання допуску окремим категоріям цінних паперів».
Також 21.09.2023 року було прийнято Рішення НКЦПФР № 1023  Про особливості застосування норм Положення на час дії воєнного стану, за змістом якого встановлено, що на час дії воєнного стану, для цілей надання Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку допуску, за власною ініціативою, окремим категоріям цінних паперів, визначених пунктами 2 та 3 розділу ІV Положення -  норми розділу ІІ та розділу ІІІ Положення не застосовуються .

Нагадаємо, що нещодавно набули чинності зміни до Положення про допуск цінних паперів іноземних емітентів до обігу на території України, затвердженого рішення НКЦПФР № 34 від 21.01.2021р. (надалі – Положення)
Поділитись: