Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія внесла зміни в Рішення №1221 від 29\09\22 (щодо показників ліквідності)

За наслідком проведеної робочої зустрічі ПАРД із членами НКЦПФР, на якій обговорювались і проблемні питання щодо застосування показників ліквідності, Комісія прийняла зміни до свого Рішення №1221 від 29.09.2022р. «Щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках».

Зокрема, змінами передбачається, що план заходів професійного учасника щодо поліпшення свого фінансового стану (у разі недотримання нормативного значення нормативу ліквідності активів) може бути більшим, ніж 30 календарних днів. Проте професійний учасник зобов’язаний аргументувати необхідність збільшення строку реалізації плану заходів та подати пояснення та відповідні документи разом із планом заходів до Комісії. Остаточний строк реалізації плану заходів установлюється рішенням Комісії про його погодження.

В той же час, Комісія залишає за собою право відмовити у погодженні плану заходів, зокрема, у разі, якщо план заходів не може бути реалізований у визначені строки або його реалізація не призведе до поліпшення фінансового стану професійного учасника ринків капіталу та організованих товарних ринків та приведення значення пруденційного показника у відповідність до нормативного значення.

Зміни, внесені Рішенням №1117 від 06.10.2023р., набули чинності з 07 жовтня 2023 року – з дня, наступного за днем його опублікування на офіційному вебсайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.    

Поділитись: