Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Оприлюднено проєкт змін до Порядку видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на ринках капіталу

Комісією 26.10.2023р. оприлюднено проєкт рішення «Про затвердження Змін до Порядку видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на ринках капіталу».

Згідно оприлюдненого проєкту Порядок видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на ринках капіталу (затверджений рішенням №982 від 21.10.2021р.) зазнає суттєвих нововведень.

Проектом пропонується більш розширене визначення «анулювання ліцензії», встановлюється вимоги до текстового формату документів та закріплюється електронний документообіг між заявником та Комісією.

Новим у проекті є зменшення до 3-х робочих днів строк для повідомлення заявника про отримання Комісією повного пакету документів, або про залишення заяви без руху у разі виявлення недоліків з посиланням на порушені вимоги ліцензійних умов та/або Порядку, спосіб та строк усунення недоліків.

Перелік підстав для можливого зупинення дії ліцензії доповнено ще однією, а саме, - «відсутність ліцензіата за тимчасовим місцезнаходженням».

Також зазнають змін норми щодо анулювання ліцензії та дещо змінюється форма заяви про анулювання.

Як зазначено у повідомленні про оприлюднення проєкту, останній розроблений з метою приведення Порядку у відповідність до вимог Закону України «Про адміністративну процедуру», Закону України від 27 липня 2022 року № 2465-IX «Про акціонерні товариства», Закону України «Про фінансові послуги та фінансові компанії» та з метою врегулювання окремих процедурних питань з урахуванням практики застосування норм Порядку.

Пропозиції та зауваження до проєкту рішення приймаються  Комісією протягом 10 робочих днів з дня опублікування – а отже до 09 листопада 2023 року включно.

Поділитись: