Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Затверджено Положення про Державний реєстр санкцій

Президент України своїм указом №36/2024 ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 січня 2024 року «Про затвердження Положення про Державний реєстр санкцій».

Єдиний Державний реєстр санкцій створюється і ведеться відповідно до вимог Закону України  "Про санкції" (далі – Закон) з метою надання безоплатного публічного доступу до актуальної та достовірної інформації про всіх суб'єктів, щодо яких застосовано санкції.

Джерелами інформації Реєстру є рішення РНБО України, введене в дію указом Президента України, а у випадках, передбачених Законом, – затверджене постановою Верховної Ради України, а також судові рішення про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону. До Реєстру вноситься інформація, що міститься в рішеннях РНБО України про застосування, скасування чи внесення змін до санкцій, у судових рішеннях про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону, та інша інформація, передбачена цим Положенням.

Персональні дані осіб, щодо яких застосовано санкції, а також інша інформація, пов'язана з реалізацією Закону та внесена до Реєстру, не вважаються конфіденційною інформацією, їх оброблення та поширення здійснюються в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та забезпечення прав людини без згоди таких осіб.

Поділитись: