Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Оприлюднено електронний файл Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022

За інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті НКЦПФР, 19 грудня 2023 року на засіданні Комітету з управління системою фінансової звітності, створеного відповідно до Меморандуму №102/15 про взаєморозуміння щодо розробки і запровадження системи фінансової звітності від 18.12.2017 року, було схвалено електронний формат Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022 року, який був розроблений за допомогою проекту «Впровадження практики ЄС з бухгалтерського обліку, фінансової звітності та аудиту в Україні» (EU-FAAR).

Електронний формат Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022 року схвалений для подальшого використання суб’єктами звітування при складанні річної фінансової звітності в електронному форматі за 2022 рік та проміжної фінансової звітності за 2023 рік (1 квартал 2023, півріччя 2023 та дев’ять місяців 2023).

Суб’єктам звітування відкрито доступ до електронного файлу Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022 для подальшого використання при складанні фінансової звітності в електронному форматі за 2022 рік та проміжної фінансової звітності за 2023 рік (1 квартал 2023, півріччя 2023 та дев’ять місяців 2023), шляхом оприлюднення його на офіційних сайтах регуляторів НКЦПФР (www.nssmc.gov.ua), Національного банку (www.bank.gov.ua) та на офіційному сайті Системи фінансової звітності (www.frs.gov.ua).

Технічні компоненти Центру збору фінансової звітності налаштовані для завантаження суб’єктами звітування фінансової звітності, складеної на основі Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022 року в єдиному електронному форматі XBRL.

Запити (шаблони звітів) для подання фінансової звітності, складеної на основі Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022 року, суб’єктам звітування будуть доступні в особистому кабінеті суб’єкта звітування в Центрі збору фінансової звітності.

Також, проводяться роботи з налаштування програмного продукту iXBRL Report – Система створення iXBRL звітності для створення електронних файлів звітності у форматі XBRL на підставі Таксономії UA МСФЗ XBRL 2022. Про завершення робіт з налаштування буде повідомлено додатково на офіційному сайті Системи фінансової звітності (www.frs.gov.ua).

Поділитись: