Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Схвалено рекомендації для емітентів зелених облігацій щодо підготовки звітності про вплив на довкілля відповідних проектів.

Рішенням НКЦПФР № 157 від 07.02.2024р. схвалено Рекомендації щодо підготовки звітності про вплив на довкілля проєктів екологічного спрямування, які повністю або частково фінансуються та/або рефінансуються коштами, що виручені від розміщення зелених облігацій.

 

Такі Рекомендації стосуються загальних положень щодо звітності про вплив, показників для оцінки екологічного ефекту проєктів, бенчмарків, довідкових матеріалів та шаблонів звітності. 

Мета даних Рекомендацій – забезпечити підготовку емітентами зелених облігацій звітність про вплив, яка б надавала інвесторам й іншим зацікавленим особам необхідну для прийняття управлінських рішень інформацію щодо (а) екологічного ефекту проєктів, які фінансується та/або рефінансуються коштами вирученими від розміщення зелених облігацій, та (б) їх ролі у сталому розвитку.

Рекомендації розроблені з урахуванням нормативних документів та методичних рекомендацій провідних учасників глобального та європейського ринку капіталів – Європейської комісії (European Commission, EC), Міжнародної асоціації ринків капіталу (International Capital Market Association, ICMA), Міжнародної фінансової корпорації (International Finance Corporation, IFC) та Світового банку (World Bank, WB).

Базові положення щодо звітності про вплив та ключові принципи, які емітент зелених облігацій повинен враховувати при підготовці звітності про вплив, відображені у розділі 5 Рекомендацій НКЦПФР щодо реалізації або фінансування проєктів екологічного спрямування шляхом емісії зелених облігацій.

Поділитись: