Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Набули чинності зміни до Порядку видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії

26 січня 2024 року Комісією було прийнято рішення № 105 «Про затвердження Змін до Порядку видачі, зупинення дії та анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на ринках капіталу».

Суть змін полягає у приведенні норм Порядку , затвердженого рішенням НКЦПФР №982 від 21.10.2021р., положенням Закону України «Про адміністративну процедуру». Варто зауважити, що ряд пропозицій, наданих ПАРД під час роботи над проектом цих змін, були враховані Комісією.

Змінами уточнено порядок подання заявником документів для отримання та анулювання ліцензії, а також змінено порядок розгляду Комісією поданих документів.

Так, зокрема, передбачено, що НКЦПФР інформує заявника про залишення заяви про видачу ліцензії без руху протягом трьох робочих днів з дня отримання заяви та відповідних документів, у разі подання заявником неповного переліку документів або подання заяви та документів з порушенням вимог, встановлених пунктом 7 розділу I цього Порядку. При цьому в повідомленні мають бути зазначені виявлені недоліки з посиланням на порушені вимоги ліцензійних умов та/або Порядку, спосіб та строк усунення недоліків, а також способи, порядок та строки оскарження рішення про залишення заяви про видачу ліцензії без руху.

Відтепер встановлено, що строк для усунення недоліків не може бути меншим п'яти робочих днів. При цьому такий строк для усунення недоліків може бути подовжено Комісією за відповідним клопотанням заявника.

У разі усунення виявлених недоліків у строк, встановлений НКЦПФР, заява про видачу ліцензії вважається поданою в день її первинного подання. При цьому строк розгляду документів продовжується на строк залишення заяви про видачу ліцензії без руху.

Порядок подання документів зафіксовано у п. 7 розділу І Порядку та визначено, що «текстовий формат» - це формат Portable Document Format / A (формат специфікації PDF 1.4 ISO 19005-1:2005) - PDF / А, Rich Text Format - RTF, Excel (.xlsx), Word (.doc), Word (.docx).

Також змінами встановлена ще одна підстава для зупинення дії ліцензії, а саме - відсутність ліцензіата за тимчасовим місцезнаходженням.

Рішення НКЦПФР № 105 від 26.01.2024 набуло чинності 11.03.2024 року – з дня його оприлюднення в Офіційному віснику України, 11.03.2024, № 23, ст. 1507.

Поділитись: