Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Внесено зміни до порядків скликання та проведення дистанційних загальних зборів акціонерів та учасників КІФ.

04.04.2024 опубліковано два рішення НКЦПФР, а саме:

 № 390 від 03.04.2024р. «Про внесення Змін до Порядків скликання та проведення загальних зборів акціонерів» та

№ 391 від 03.04.2024р. «Про внесення зміни до Порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду у період дії воєнного стану».

Обидва рішення набувають чинності з 5 квітня 2024 року – з дня, наступного за днем їх опублікування на офіційному вебсайті Комісії.

 

В усіх рішеннях, що регулюють проведення загальних зборів, внесено такі зміни:

після слів «кваліфікованим електронним підписом» у всіх відмінниках додати слова «або удосконаленим електронним підписом, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису» у відповідних відмінках;

в той же час виключено слова: «та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку» та слова «(та/або іншим засобом електронної ідентифікації, що відповідає вимогам, визначеним Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку)» у всіх відмінниках.

 

Обидва рішення встановлюють, що право на участь у загальних зборах мають акціонери - власники голосуючих акцій/ учасники корпоративного фонду - власники акцій , за якими законом або у встановленому законодавством порядку не встановлено заборону користування правом брати участь та голосувати на загальних зборах, або їх представники чи інші особи, які відповідно до закону або у встановленому законодавством порядку набули право користування акціями, щодо власників яких встановлено зазначену заборону.

 

В обох рішеннях закріплено те, що депозитарна установа не повинна здійснювати аналіз завдання щодо голосування, яке видано акціонером/учасником корпоративного фонду разом із довіреністю своєму представнику, та перевірку відповідності голосування представником учасника корпоративного фонду по питаннях порядку денного загальних зборів завданню щодо голосування, яке видано учасником корпоративного фонду своєму представнику.

 

Звертаємо увагу, що Рішенням НКЦПФР № 390 зміни внесено до

- Порядку скликання та проведення дистанційних загальних зборів акціонерів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 06.03.2023 року № 236;

- Порядку скликання та проведення електронних загальних зборів акціонерів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 02.06.2023 року № 595;

- Порядку скликання та проведення очних загальних зборів акціонерів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 02.06.2023 року № 596.

Рішенням НКЦПФР № 391 зміни внесено до

- Порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду, затвердженого рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 06 липня 2023 року № 754 

Поділитись: