Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НБУ вніс зміни до деяких нормативно-правових актів з питань захисту прав споживачів

Постанова Правління НБУ від 14 березня 2024 року № 27 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань захисту прав споживачів фінансових послуг», набула чинності 20 березня 2024 року.

Національним банком внесено зміни до деяких нормативно-правових актів з питань захисту прав споживачів  на виконання вимог законів «Про фінансові послуги та фінансові компанії» та «Про страхування».

З метою посилення захисту прав та інтересів споживачів фінансових послуг, зокрема, передбачено обов’язок розкриття на переддоговірному етапі інформації про право споживача після припинення дії договору про надання фінансової послуги (включно з припиненням у зв'язку із завершенням строку дії, розірванням або виконанням такого договору) звернутися до фінансової установи із запитом на інформацію (довідку), що стосується виконання сторонами своїх зобов'язань.

Зміни, зокрема, стосуються  Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг, затверджене Постановою Правління НБУ № 141 від 28.11.2019 та Положення про додаткові вимоги до договорів про надання фінансових послуг та фінансових платіжних послуг, укладених банками зі споживачами, затверджене Постановою Правління НБУ № 232 від 25.11.2022р.

Небанківським фінансовим установам, які відповідно до законодавства України мають право надавати споживчі кредити, та банкам України протягом одного місяця з дня набрання чинності цією постановою привести свою діяльність у відповідність до вимог цієї постанови.

Поділитись: