Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія знову доповнила критерії визначення підприємств важливими для галузі національної економіки для цілей бронювання військовозобов’язаних

НКЦПФР прийнято Постанову №689 від 31.05.2024р. «Про внесення змін до Критеріїв, за якими здійснюється визначення  підприємства, установи і організації,  яке має важливе значення для галузі національної економіки, а саме для ринків капіталу та організованих товарних ринків, чи задоволення потреб територіальної громади для цілей  бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час».

  

Так, Критерії затверджені Рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 10.01.2024 № 24, доповнено новими пунктами 5 і 6 такого змісту:

 

5. Підприємство, установа, організація не повинні мати невиконаних розпоряджень уповноважених осіб про усунення порушень на ринках капіталу та організованих товарних ринках, на дату подання звернень з метою визначення підприємства критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

 

6. Підприємство, установа, організація не можуть мати несплачені штрафні санкції на дату подання звернень з метою визначення підприємства критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.».

 

Нагадаємо, 13.05.2024 р. Постановою НКЦПФР № 598 Критерії були доповнені пунктом про те, що «Підприємство, установа, організація не можуть мати в структурі власності (на будь-якому рівні структури власності) учасників (акціонерів) та/або кінцевих беніфіціарних власників фізичних осіб, які є громадянами російської федерації або Республіки Білорусь, та/або юридичних осіб, зареєстрованих у російській федерації або Республіці Білорусь, та осіб, до яких застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції».»

 

Постанова набирає чинності з дня опублікування.

Поділитись: