Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД та НКЦПФР погодили основні напрямки роботи

9 лютого 2015 року відбулась робоча зустріч керівництва ПАРД із представниками Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. У заході взяли участь президент ПАРД Олексій Кий, голова ради ПАРД Геннадій Журов і члени ради ПАРД Олексій Сухоруков та Сергій Оксаніч, з боку НКЦПФР – Голова Комісії Тімур Хромаєв та член Комісії Дмитро Тарабакін.

Представники асоціації озвучили власні очікування від новопризначеного керівництва регулятора та першочергові кроки, яких потребує ринок. Зокрема, сторони досягли згоди, що основна мета спільної діяльності – відновлення основної функції ринку капіталу, як захищеного механізму направлення іноземних інвестицій та внутрішніх накопичень на фінансування реального сектору економіки України. 

Для досягнення цієї мети, перш за все, потрібно відновити довіру до ринку, що наразі має негативний імідж, зумовлений численними рейдерськими скандалами та реалізацією схем податкової оптимізації. Крім цього, створити комфортні умови для функціонування акціонерних товариств, нові інструменти для інвесторів та реформувати інфраструктуру ринку таким чином, щоб вона стала зрозумілою не тільки існуючим інвесторам, але й потенційним (як зовнішнім, так і внутрішнім).

«Нам приємно, що Комісія поділяє наш погляд на реформування ринку, – заявив президент ПАРД Олексій Кий. – Зі свого боку, ми сподіваємось, що нове керівництво займе проактивну позицію в процесі адміністрування реформ, зокрема у відносинах з Національним банком та Міністерством фінансів».

Серед іншого на зустрічі представники ПАРД звернулись до Комісії із проханням здійснити першочергові кроки, в яких зацікавлений весь ринок: створити сучасну систему контролю кваліфікації спеціалістів фондового ринку (замість існуючої системи навчання та сертифікації), а також скасувати вимогу публікувати інформацію емітентів у офіційних друкованих виданнях (з переходом на електронну публікацію, що відповідає сучасному розвитку комунікацій).

На наступній робочій зустрічі сторони домовились обговорити питання дерегуляції ринку.

Поділитись: