Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД&АФП взяли участь у галузевій зустрічі з питань оподаткування на фондовому ринку

10 червня 2015 року в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку в рамках комунікаційної політики Цільової команди з податкової реформи відбулась галузева зустріч щодо проблемних питань оподаткування на фондовому ринку за участі представників Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби України, представниками фондового ринку.

Підготовлений Асоціацією перелік проблемних питань оподаткування на фондовому ринку (презентація додається) висвітлив у своєму виступі Анатолій Федоренко, член Експертної ради ПАРД&АФП з питань оподаткування, обліку та фінансової звітності.

Всі учасники зустрічі погодились, що переоцінка активів в бухгалтерському обліку не повинна призводити до зміни податкових зобов’язань, адже професійний учасник не проводить при цьому жодних господарських операцій та не отримує реальних доходів. Крім того, звернули увагу на непоодинокі випадки викривлення податковими органами діючих норм та обговорили проблемні питання адміністрування податків (врахування збитків минулих років, повернення надміру та помилково сплачених податків, оподаткування доходів в іноземній валюті).

Представники Асоціації надали свої матеріали учасникам Цільової команди з податкової реформи для детального вивчення. В подальшому планується проведення регулярних зустрічей та консультацій щодо вдосконалення податкового законодавства з питань фондового ринку.

Поділитись: