Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД&АФП пропонують зміни до законодавства щодо здійснення фінансового моніторингу

ПАРД&АФП направили свої пропозиції до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо врегулювання деяких питань фінансового моніторингу», що розглядався на засіданні Комітету НКЦПФР.

Серед пропозицій ПАРД&АФП, зокрема:

1. Збільшення суми фінансової операції, яка підлягає обов’язковому фінансовому моніторингу до 500000 гривень.

2. Встановлення аналогічної норми як для банків, так і для небанківських фінансових установ – професійних учасників фондового ринку щодо звільнення від обов’язку проводити ідентифікацію у разі вчинення правочину між професійними учасниками фондового ринку, зареєстрованими в Україні.

3. Закріплення норми про те, що не є обов’язковою верифікація клієнта, з яким у суб’єкта первинного фінансового моніторингу відсутні ділові відносини.

4. Скорочення переліку осіб, що відносяться до пов’язаних осіб публічних діячів. Асоціація пропонує встановити, що пов'язаними особами є члени сім'ї національних, іноземних публічних діячів та діячів, що виконують політичні функції в міжнародних організаціях, а також юридичні особи, кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) яких є такі діячі чи їх члени сім'ї.

5. Надання суб’єктам державного фінансового моніторингу повноважень визначати перелік випадків, у яких проводиться ідентифікація та/або верифікація, а також встановлювати особливості та порядок відмови суб’єкта первинного фінансового моніторингу від встановлення (підтримання) ділових відносин, відмови в обслуговуванні або проведенні фінансової операції у випадках, передбачених Законом, залежно від специфіки діяльності суб’єкта первинного фінансового моніторингу.

 

Поділитись: