Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД&АФП звернулись до НБУ з проханням переглянути тарифи на депозитарні послуги, що надаються депозитарним установам

На виконання рішення Ради ПАРД від 6 серпня 2015 року ПАРД&АФП звернулись до Національного банку України з проханням переглянути затверджені у 2013 році тарифи на депозитарні послуги щодо зберігання цінних паперів, які надаються Національним банком України депозитарним установам.


Діючі на сьогодні тарифи на депозитарні послуги Національного банку України щодо зберігання цінних паперів не тільки створюють значне фінансове навантаження на депозитарні установи в умовах економічної кризи, а й суттєво збільшують тарифи на оплату послуг депозитарної установи для її клієнтів. Тарифи Національного банку України на депозитарні послуги із зберігання цінних паперів є значно більшими, аніж тарифи ПАТ «Національний депозитарій України» за надання аналогічних послуг.

Тарифікація послуги за зберігання Національним баком України цінних паперів на рахунку депозитарної установи передбачає оплату зберігання одного цінного папера протягом дня. При цьому даний тариф не містить обмежень щодо максимальної суми оплати.

Враховуючи вищевикладене, ПАРД&АФП просять Національний банк України переглянути діючі тарифи на депозитарне обслуговування. Зокрема, Асоціація пропонує встановити обмеження щодо максимальної суми плати за зберігання цінних паперів на рахунку депозитарної установи.

Поділитись: