Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія закликає учасників фондового ринку припинити використання заборонених в Україні програмних комплексів Plaza та Forts

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) наголошує, що Указом Президента України №126/2018 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” з 14 травня 2018 року були запроваджені обмежувальні заходи, які стосуються в тому числі учасників фондового ринку України.

Обмежувальні заходи, які запроваджуються рішенням РНБОУ, мають пряму дію, зокрема в частині заборони українським суб’єктам господарювання використовувати у своїй діяльності електронні торговельні системи “ПО Plaza” і “ПО Forts”.

Професійні учасники фондового ринку, які використовують зазначені у рішенні РНБОУ програмні комплекси, повинні припинити їх використання. Ігнорування запроваджених рішенням РНБОУ обмежувальних заходів є правопорушенням.

Наразі Комісія вживає заходів для комплексного і всебічного виконання рішення РНБОУ та аналізує регуляторні й наглядові наслідки використання професійними учасниками фондового ринку заборонених програмних комплексів.

Серед іншого Комісія актуалізує наявну у неї інформацію про всі програмні комплекси, які використовуються біржами та учасниками біржових торгів на фондовому ринку України.

Учасники ринку будуть проінформовані про подальші кроки регулятора з цього питання.


За інформацію сайту та листа НКЦПФР.

Поділитись: