Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Представники ПАРД взяли участь у робочій зустрічі Держфінмоніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.

27 січня року відбулася робоча зустріч представників Державної служби фінансового моніторингу України, ПАРД, представників НКЦПФР та професійних учасників фондового ринку щодо підготовки 5-го раунду взаємної оцінки Комітетом експертів Ради Європи з питань оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму MONEYVAL.

Місія MONEYVAL проводитиме оцінку в Україні у період з 27 березня до 8 квітня 2017 року.

Форматом оцінки буде проведення консультацій Місії MONEYVAL з представниками державних органів, приватного сектору та громадських об’єднань з метою вивчення практичного впровадження Рекомендацій FATF.

Ключовим елементом оцінки буде ефективність заходів, що вживаються суб’єктами первинного фінансового моніторингу.

Одним із безпосередніх результатів визначення ефективності застосованих засобів здійснення первинного фінансового моніторингу є з’ясування Місією MONEYVAL належного виконання запобіжних заходів у сфері протидії відмивання коштів та фінансування тероризму відповідно до їх ризиків та звітування про підозрілі операції регуляторним органам.

Орієнтовний перелік питань для СПФМ можна завантажити за посиланням.
Поділитись: