Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НКЦПФР роз’яснює окремі норми Рекомендацій з управління ризиками клієнтів СПФМ (небанківських фінансових установ)

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.

Професійна асоціація учасників ринків капіталу та деривативів листом звернулась до НКЦПФР з метою уточнення норм Рішення НКЦПФР «Про затвердження Рекомендацій з управління ризиками клієнтів СПФМ - професійних учасників фондового ринку небанківських фінансових установ» від 12 січня 2017 року № 13 (далі – Рішення №13).

НКЦПФР у відповіді на запит ПАРД надає перелік електронних інформаційних джерел, які слід використовувати СПФМ під час управління ризиками своїх клієнтів.

Комісія уточнює, що норми Рішення № 13 стосуються як біржового, так і позабіржового ринку.

Також, у відповіді НКЦПФР зазначається, що норми Рішення №13 поширюються, в тому числі, на клієнтів СПФМ – фінансових установ, що створені у формі акціонерних товариств.

В пункті 7 Рішення №13 поняття «особи нерезиденти» стосується як фізичних, так і юридичних осіб.

Норми Рішення №13 стосуються виключно торговців цінними паперами та компаній з управління активами. У випадку відкриття рахунку клієнтом у підрозділі, який здійснює депозитарну діяльність, норми Рішення №13, у такому, на нього не розповсюджуються.

Детальніше ознайомитись зі скан-копіями листів можна у розділі Питання-відповіді
Поділитись: