Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія звертає увагу на заповнення та подання інформації, пов’язаної з фінмоніторингом

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.

НКЦПФР в своєму листі звертає увагу учасників фондового ринку на порядок заповнення форм обліку та подання інформації для постановки на облік у Держфінмонітирингу.

Згідно із Інструкцією щодо заповнення форм обліку та подання інформації, пов’язаної із здійсненням фінансового моніторингу, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 26.01.2016 року №24 (далі – Інструкція №24), професійні учасники фондового ринку при заповненні форми  №1-ФМ «Форма обліку суб’єкта первинного фінансового моніторингу» мають наступні коди виду діяльності:

  • 4130 - Депозитарна установа (депозитарна діяльність);
  • 4310 - Торговець цінними паперами (діяльність з торгівлі цінними паперами);
  • 4430 - ТЦП – ДУ (діяльність з торгівлі цінними паперами поєднана з депозитарною діяльність);
  • 4520 - Фондова біржа (діяльність з організації торгівлі на фондовому ринку);
  • 4610 - КУА (діяльність з управління активами інституційних інвесторів).

У випадку невідповідності кодів видів діяльності, що наведені вище, у раніше поданій інформації до Держфінмоніторингу, професійними учасниками фондового ринку мають бути внесені зміни до такої інформації, шляхом подання до Держфінмоніторингу форми №1-ФМ «Форма обліку суб’єкта первинного фінансового моніторингу», із зазначенням актуального коду виду діяльності (4120-4610) у відповідності до вимог Інструкції №24.
Поділитись: