Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД розпочинає узагальнення кращих практик з фінансового моніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.

У зв’язку з рекомендацією Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо розробки кращих практик з фінансового моніторингу на фондовому ринку ПАРД розпочинає роботу над даним проектом.

Кращі практики з фінансового моніторингу є документом, який описує практичне вирішення проблемних питань фінансового моніторингу на ситуативних прикладах.

В рамках обговорення членами Комітету з питань фінансового моніторингу ПАРД було сформовано перелік питань, які є найбільш актуальними та будуть використувуватись при розробці кращих практик.

Для реалізації проекту ПАРД ініціює збір інформації щодо конкретних позитивних/негативних практик з вирішення проблемних питань фінансового моніторингу.

З огляду на це, ПАРД направив кожному члену Асоціації анкету та просить надати інформацію щодо питань, з якими професійний учасник має позитивний або негативний досвід їх вирішення, в рамках описаних в анкеті питань або тих, які професійний учасник може самостійно запропонувати.

Інструкція та порядок подачі інформації до ПАРД описаний в повідомленні, яке направлене на електронні адреси членів ПАРД.

Після отримання достатньої кількості інформації, ПАРД здійснить її обробку та систематизацію.

Зазначимо, що даний документ матиме практичне значення, оскільки він буде погоджений з Комісією та буде містити ситуативні приклади, які профучасники зможуть використовувати при здійсненні фінансового моніторингу.

Будь-яка інформація, отримана в рамках розробки кращих практик фінансового моніторингу буде використовуватись виключно в рамках даного проекту та знеособлюватись.

У разі наявності питань просимо звертатись за адресою: [email protected]

Поділитись: