Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Термінологічний словник з питань фінмоніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.

Нагадуємо, що Державна служба фінансового моніторингу опублікувала термінологічний словник з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму, фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та корупції.

Представлений термінологічний словник носить не тільки теоретичний, а й практично-прикладний характер. Він є систематизованим виданням, що об’єднує терміни та поняття антилегалізаційної та антикорупційної систем.

Зібрані визначення, майже трьох тисяч термінів, що використовуються у актах Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Президента України, нормативно-правових актах державних органів (здебільшого суб’єктів державного фінансового моніторингу) та міжнародних і науково-інформаційних джерелах.

Метою його розробки є підтримка всіх учасників національної системи фінансового моніторингу (як з державного, так і з приватного секторів), а також суб’єктів антикорупційного напрямку в контексті професійної реалізації їх прав та інтересів, а також дотримання покладених зобов’язань.

Переконані, що дане видання стане в нагоді нашим учасникам при забезпеченні проведення антилегалізаційних заходів.

Ознайомитися з документом можна на сайті ПАРД в розділі Фінансовий моніторинг.

Поділитись: