Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Положення про здійснення фінансового моніторингу зареєстровано в Мінюсті

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.

В Міністерстві юстиції України зареєстровано нову редакцію Положення про здійснення фінансового моніторингу суб’єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює НКЦПФР.

Оновлене Положення удосконалює процедуру проведення первинного фінансового моніторингу для всіх його учасників. Більшість процедур передбачають віддалену верифікацію клієнтів в електронному режимі за допомогою сучасних баз даних, електронних документів та носіїв.

Зокрема, документ регулює віддалене встановлення ділових відносин:

  • за допомогою Системи BankID Національного банку України
  • запроцедурою верифікації, здійсненої СПФМ у режимі відеотрансляції з дотриманням встановлених вимог.

Наразі документ проходить процедуру систематизації в МЮУ, незабаром очікується його публікація.

З текстом Положення можна ознайомитись на офіційному вебсайті Комісії за посиланням: https://www.nssmc.gov.ua/document/?id=11596229 

ПАРД заплановано проведення вебінару за участі представників НКЦПФР після офіційного опублікування Положення.

Попередні питання до спікерів вебінару щодо норм Положення надсилайте на мейл: [email protected]. Контактна особа: Маргарита Коркушко.

Поділитись: