Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія планує змінити підстави для зупинення та анулювання ліцензій

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД&АФП методичні матеріали з питань ліцензування діяльності з торгівлі цінними паперами.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД&АФП, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування діяльності з торгівлі цінними паперами, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД&АФП.

На офіційному веб-сайті НКЦПФР 05.10.2015 року оприлюднено проект змін до Порядку зупинення дії та анулювання ліцензії на окремі види професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів).

Запропоновані в проекті регуляторного акта зміни, пов’язані, зокрема з уточнення підстав для зупинення дії та  анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності.

Зокрема, запропоновано визначити, що підставою для зупинення дії ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку є факт зменшення статутного капіталу ліцензіата, до розміру меншого ніж мінімальний розмір статутного капіталу, установлений законодавством України щодо цінних паперів для окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку.

Також, запропоновані наступні підстави для анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку, а саме: 

  • акт про документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) за діяльністю ліцензіата осіб інших держав, що здійснюють збройну агресію проти України у значенні, наведеному у статті 1 Закону України «Про оборону України», та (або) дії яких створюють умови для виникнення воєнного конфлікту, застосування воєнної сили проти України;
  • несплата за видачу ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку;
  • акт про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, встановлених для виду господарської діяльності.

ПАРД&АФП працює над пропозиціями та зауваженнями до вказаного проекту та пропонує учасникам долучитися до їх підготовки.

Свої зауваження та пропозиції Ви можете направляти до 21.10.2015 року  на електронну адресу [email protected] (контактна особа - Сергій Ластівка).

Поділитись: