Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Оновлено інструкції щодо заповнення додатків 7 та 8 до Порядку та умов видачі ліцензій

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД&АФП методичні матеріали з питань ліцензування діяльності з торгівлі цінними паперами.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД&АФП, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування діяльності з торгівлі цінними паперами, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД&АФП.

Відповідно до вимог пункту 13 розділу розділу ІІІ Ліцензійних умов провадження діяльності з торгівлі цінними паперами (рішення НКЦПФР від 14.05.2013 року № 819) та пункту 13 розділу IV Ліцензійних умов провадження депозитарної діяльності (рішення НКЦПФР від 21.05.2013 року № 862) ліцензіат зобов'язаний щороку до 01 квітня подавати до Комісії станом на 01 січня поточного року такі довідки:

  • про асоційованих осіб фізичної особи - власника з істотною участю у заявника (ліцензіата) (додаток 7 до Порядку та умов);
  • про юридичних осіб, у яких фізична особа - власник з істотною участю у заявника (ліцензіата) є керівником та/або контролером (додаток 8 до Порядку та умов);
  • про структуру власності заявника (ліцензіата) та власників з істотною участю у ньому з доданням схематичного зображення такої структури (додаток 9 до Порядку та умов).

У зв’язку з внесенням змін до форм зазначених додатків рішенням НКЦПФР від 10.03.2016 р. № 271, Асоціація оновила свої рекомендації щодо порядку їх заповнення.

Зміни до форми додатку 8 мають технічний характер, отже по суті інструкції щодо його заповнення не змінюються. Натомість суттєвими є зміни до першої примітки «*» у формі додатку 7 – цю довідку необхідно заповнювати не лише щодо асоційованих осіб прямих власників з істотною участю, але й щодо асоційованих осіб опосередкованих власників з істотною участю.

Просимо звернути на це увагу при поданні до НКЦПФР щорічної звітності ліцензіата.

 

З оновленими рекомендаціями щодо заповнення зазначених додатків можна ознайомитись у розділі Методичні рекомендації для торговців ЦП та депозитарних установ.

Поділитись: