Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Щодо розрахунку нетто-доходу при визначенні коефіцієнта покриття операційного ризику у грудні

Зважаючи на запити членів Асоціації щодо порядку розрахунку середнього значення нетто-доходу за три попередні роки при визначенні коефіцієнта покриття операційного ризику у місяці грудні, ПАРД вважає за необхідне звернути увагу на наступне.

Відповідно до норм Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками (рішення НКЦПФР від 01.10.2015 № 1597) коефіцієнт покриття операційного ризику розраховується станом на кінець останнього дня кожного місяця. Тобто при розрахунку пруденційних нормативів за місяць грудень цей коефіцієнт розраховується станом на 31.12.2016 року. Зазначена дата є звітною датою, станом на яку здійснюється формування річної фінансової звітності.

В той же час, згідно пункту 4 глави 4 розділу IV Положення величина операційного ризику становить 15 % від розміру середнього річного нетто-доходу установи за 3 попередні фінансові роки, в які був отриманий позитивний нетто-дохід.

Тобто, при розрахунку коефіцієнта покриття операційного ризику протягом 2016 року, включаючи розрахунок станом на 31 грудня, розмір середнього річного нетто-доходу – це незмінна величина.

Показники річної фінансової звітності за 2016 рік враховуватимуться при визначенні величини нетто-доходу при розрахунку зазначеного коефіцієнта, починаючи з 31.01.2017 року.
Поділитись: