Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Інформація до уваги професійних учасників фондового ринку щодо розрахунку пруденційних нормативів

Комісія звертає увагу професійних учасників фондового ринку на те, що використання підтвердженого аудитором прибутку поточного року для розрахунку пруденційних нормативів допускається протягом не більше, ніж 3 місяців з дати, станом на яку здійснено таке підтвердження, за умови, що протягом всього цього часу фінансовим результатом був прибуток. При цьому датою, з якої підтверджений аудитором прибуток поточного року може включатись до розрахунку пруденційних показників, є дата звіту аудитора.

У разі отримання професійним учасником збитку поточного року до закінчення зазначених 3 місяців, використання підтвердженого аудитором прибутку для розрахунку пруденційних нормативів слід припинити, починаючи з дня отримання такого збитку. Так, якщо прибуток поточного року станом на 30.06.2018 був підтверджений аудитором 15.07.2018, то його використання для розрахунку пруденційних нормативів можливе з 15.07.2018 по 30.09.2018, тобто не більше 3 місяців з дати, станом на яку аудитором здійснено його підтвердження (30.06.2018), за умови, що фінансовим результатом протягом усього цього часу є прибуток.

У разі, якщо, наприклад, станом на кінець липня було отримано прибуток, а станом на кінець серпня – збиток, то використання в розрахунках пруденційних нормативів прибутку станом на 30.06.2018, підтвердженого аудитором, слід припинити з 31.08.2018.

При цьому Комісія рекомендує при розрахунку пруденційних нормативів станом на кінець кожного робочого дня здійснювати визначення фінансового результату щоденно. У цьому випадку у разі, якщо, наприклад, станом на кінець кожного робочого дня до 10 серпня фінансовим результатом був прибуток, а станом на 10 серпня – збиток, то використання в розрахунках пруденційних нормативів прибутку станом на 30.06.2018, підтвердженого аудитором, слід припинити з 10.08.2018.

За інформацією сайту НКЦПФР.

Поділитись: