Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Розрахунок та звітування по пруденційним нормативам тимчасово призупинено

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення №153 від 15.02.2023 року «Щодо застосування деяких рішень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на період дії воєнного стану», яким тимчасово, на період дії воєнного стану, зупинено дію рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 01 жовтня 2015 року № 1597 «Про затвердження Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 жовтня 2015 року за № 1311/27756 (зі змінами).

 

Також рішенням №153 зупинено складання та подання професійними учасниками звітних даних щодо розрахунку пруденційних нормативів, зокрема:

1) ІНВЕСТИЦІЙНІ ФІРМИ не розкриватимуть у складі місячних даних довідки про пруденціні нормативи та довідки про вихідні дані для розрахунку пруденційних нормативів. Також не подаватимуться квартальні дані.

2) ДЕПОЗИТАРНІ УСТАНОВИ не розкриватимуть у складі місячних даних довідки про пруденціні нормативи та довідки про вихідні дані для розрахунку пруденційних нормативів.

Разом з цим, відновлення дії рішення №1597 та відновлення складання та подання звітних даних щодо розрахунку пруденційних нормативів відбудеться через 90 днів після завершення дії воєнного стану.

Справи про правопорушення на ринках капіталу стосовно недотримання пруденційних нормативів або неподання звітності по пруденційним нормативам, які мали місце до набрання чинності рішенням №153, Комісією не порушуватимуться.

 

Водночас рішенням №153 внесено зміни до рішення НКЦПФР №314 від 23.04.2022 року стосовно термінів подання звітів про розрахунок нового нормативу ліквідності активів.

Розахунок вказаного нормативу НЕ відмінено і відтепер довідку про розрахунок нормативу ліквідності активів за результатами місяця потрібно подавати не пізніше кінця п’ятнадцятого календарного дня, наступного за останнім днем кожного місяця звітного року.

 

Рішення №153 набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування на офіційному вебсайті Комісії, тобто з 16.02.2023 року.

Поділитись: