Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Затверджено новий порядок погодження із Держфінмоніторингом СПФМ строків подання запитуваної інформації

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


Наказом від 08.07.2015 року №628 Міністерство фінансів України затвердило новий Порядок погодження із Державною службою фінансового моніторингу України суб’єктами первинного фінансового моніторингу строків подання запитуваної інформації. 

Порядок розроблений з метою реалізації пункту 12 частини другої статті 6 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" (далі - Закон), встановлює процедуру погодження суб'єктами первинного фінансового моніторингу, крім спеціально визначених, з Державною службою фінансового моніторингу України строків подання запитуваної інформації у разі неможливості забезпечити суб'єктами дотримання строків, встановлених пунктами 9, 10 частини другої статті 6 Закону, з об'єктивних причин.

 

Так, Порядком встановлено, що у разі якщо суб'єкт не має можливості забезпечити з об'єктивних причин дотримання строків, встановлених пунктами 9, 10 частини другої статті 6 Закону (за винятком підпункту "а" пункту 9 частини другої статті 6 Закону), він подає до Держфінмоніторингу заяву. Заява подається у спосіб та з дотриманням вимог, встановлених Порядком.

Заява подається до Держфінмоніторингу не пізніше 14 години другого робочого дня з дня надходження запиту суб'єктом

Розгляд заяв та прийняття рішень за результатами розгляду цих заяв Держфінмоніторингом здійснюються до закінчення другого робочого дня з дня одержання запиту суб'єктом.

 

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. За даними сайту Офіційного вісника України документ готується до опублікування 21.08.2015 року.

Поділитись: