Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД та АФП розробили проект Рекомендацій щодо порядку реєстрації права власності на цінні папери, одержувачем яких є особа, що знаходиться чи зареєстрована в Криму

27 вересня 2014 року набрав чинності Закон України  № 1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України». (далі – Закон)

 

Законом встановлено, зокрема:

1. Переказ цінних паперів та/або прав на цінні папери чи прав за цінними паперами, якщо їхнім одержувачем є особа, яка знаходиться або зареєстрована на тимчасово окупованій території України, здійснюється після повної оплати цих цінних паперів.

2. Розрахунок за правочинами щодо цінних паперів (переказу цінних паперів та/або прав на цінні папери чи прав за цінними паперами), якщо їхнім набувачем є особа, яка розташована (знаходиться) на тимчасово окупованій території України, здійснюється за принципом поставки проти оплати, передбаченим у пункті 18 статті 1 Закону України "Про депозитарну систему України".

 

ПАРД та АФП розробили проект Рекомендацій щодо порядку реєстрації депозитарними установами права власності на цінні папери, якщо одержувачем цінних паперів є особа, що знаходиться чи зареєстрована на тимчасово окупованій території України.

 

Вказаний проект Рекомендацій ПАРД та АФП 30.09.2014 року направлено до НКЦПФР з метою отримання позиції регулятора щодо можливості застосування в роботі депозитарними установами відповідного документу з метою реалізації норм Закону. Про отримання відповіді НКЦПФР буде повідомлено додатково.

 

У разі наявності у Вас зауважень та/або пропозицій до проекту Рекомендацій ПАРД та АФП просимо надсилати їх на адресу [email protected] (контактна особа – Гончарук Наталія).

Нагадуємо, що відповідно до статті 3 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» тимчасово окупованою територією визначається територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Поділитись: