Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

В Україні може бути запроваджений інститут фінансового омбудсмена

Згідно з концепцією проекту Закону «Закону про установу фінансового омбудсмена» (реєстр. №8055) створюється механізм альтернативного (позасудового) вирішення спорів між споживачами та надавачами фінансових послуг, який буде здійснюватись установою фінансового омбудсмена.

Даний механізм роширює можливості споживача фінансових послуг у захисті своїх прав. Законопроект передбачає можливість звернення споживача фінансових послуг за захистом своїх прав до установи фінансового омбудсмена, не виключаючи права звернення до суду.

При цьому установа фінансового омбудсмена, з огляду на законопроект №8055, є незалежним та публічним органом, який в короткий проміжок часу зможе вирішувати спори між споживачами та надавачами фінансових послуг, сума яких не перевищує ста розмірів мінімальних заробітних плат.

Згідно положень законопроекту, фінансування діяльності установи фінансового омбудсмена здійснюється за рахунок внесків надавачів фінансових послуг, які внесені до відповідного реєстру та отримали відповідну ліцензію.

Також законопроектом визначається статус установи фінансового омбудсмена, її склад та організаційна структура, порядок фінансування діяльності, механізм позасудового вирішення спорів та інші положення.

ПАРД розробила пропозиції до законопроекту, з якими можна ознайомитися за посиланням.

У разі наявності пропозицій та/або зауважень просмимо надсилати їх на адресу [email protected] до 20 квітня включно (контактна особа – Єгор Савченко).

Поділитись: