Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД отримала відповіді на звернення щодо «Мотор Січі»

ПАРД направила звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Голови СБУ, Міністра фінансів, Міністра економічного розвитку і торгівлі, НКЦПФР, Офісу залучення та підтримки інвестицій, Офісу Національної інвестиційної ради, Офісу бізнес омбудсмена з приводу останніх подій навколо Акціонерного Товариства «Мотор Січ», які можуть мати негативні наслідки як для інвестиційного клімату в країні, так і для українського фондового ринку загалом. 

ПАРД звернулася до Президента України у зв'язку з обмеженням конституційних прав інвесторів з боку державних органів, як до гаранта додержання Конституції України та отримала лист-відповідь, в якому зазначено, що звернення надіслано для розгляду згідно з компетенцією до Кабінету Мінстрів України, який проінформує ПАРД про результати розгляду звернення.

При зверненні до Міністра фінансів України, ПАРД попросила звернути увагу на дану ситуацію, оскільки запорукою процвітання будь-якої держави є фінансовий сектор, а порушення прав інвесторів створює загрозу економічним інтересам України. В листі-відповіді зазначено, що порушене питання не відноситься до компетенції Міністерства фінансів України.

Асоціацією також направлено лист-звернення до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, в якому зазначено, що відповідно до Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» метою державного регулювання ринку цінних паперів та однією з головних функцій регулятора є гарантування прав власності на цінні папери, створення системи захисту прав інвесторів, контроль за прозорістю та відкритістю ринку цінних паперів. ПАРД наголосив на необхідності термінового розгляду питання щодо дій судових органів стосовно ПАТ «Мотор Січ», та у разі наявності підстав звернутись до Вищої ради правосуддя. Комісією у відповідь на звернення та листи, що скеровані до Комісії Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Секретаріатом  Кабінету Міністрів, зазначено, що на разі триває дослідження ситуації щодо подій навколо депозитарного обліку цінних паперів ПАТ «Мотор Січ», а також здійснюється аналіз дій учасників фондового ринку на відповідність вимогам законодавства.

Ознайомитися з листами можна за посиланням.
Поділитись: