Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Інструкція щодо отримання від Торгово-промислової палати України документів, що підтверджують настання форс-мажорів

Листом від 07.07.2014 №16042/7/99-99-19-03-02-17 Міністерство доходів і зборів України повідомило, що термін подання податкових декларацій в Донецькій та Луганській областях може бути продовжений за заявою платника.

 

Для реалізації вказаної можливості платник податку зобов'язаний:

 

1. Звернутися до Торгово-промислової палати України за отриманням документального підтвердження обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин);

2. Протягом тридцяти календарних днів, наступних за днем закінчення обставин непереборної сили, звернутись до податкового органу за місцезнаходженням з відповідною заявою;

3. Додати до відповідної заяви документальні підтвердження, отримані від Торгово-промислової палати України.

 

Для отримання документального підтвердження до Торгово-промислової палати України (чи відповідного регіонального відділення) необхідно подати заяву.

Зразки заяв до ТПП:

 

1. Заява про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) для перенесення граничних строків для подання податкової декларації;

 

Додатко надаємо зразки заяв про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили)  для розстрочки/відстрочення грошових зобов’язань/ податкового боргу та для списання безнадійного податкового боргу:

2. Заява про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) для розстрочки/відстрочення грошових зобов’язань/ податкового боргу;

 

3. Заява про засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) для списання безнадійного податкового боргу.

 

 

Також, згідно ст. 14 Закону України від 2 грудня 1997 року «Про торгово-промислові палати в Україні», Торгово-промислова палата України засвідчує обставини форс-мажору відповідно до умов зовнішньоторговельних угод і міжнародних договорів України та відповідно до умов договорів за зверненнями суб'єктів господарської діяльності.

При цьому, для засвідчення форс-мажору відповідно до умов договору, який не є зовнішньоторговельною угодою, відповідні повноваження Торгово-промислової палати України мають бути передбачені умовами такого договору.

Засвідчення обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) відповідно до умов договору проводиться на підставі індивідуального письмового звернення суб'єкта господарювання з поясненням ситуації, що склалася, з зазначенням періоду дії обставин непереборної сили (форс-мажорних обставин) та наданням доказів, що підтверджують подію та неможливість виконання своїх зобов'язань (за інформацією, наданою до Асоціацій, ТПП України самостійно отримала від державних органів офіційну інформацію стосовно меж території проведення АТО. Таким чином, необхідно підтвердити реєстрацію суб’єкта господарювання у межах вказаної території (наприклад, витяг, виписка з ЄДР, копія статуту з адресою).

 

Адреса і місцезнаходження ТПП України:                     

вул.Велика Житомирська, 33, КИЇВ, МСП, 01601, Україна

Телефон: +380 44 272-29-11

Факс: +380 44 272-33-53

 

Адреса і місцезнаходження Донецької ТПП:

Україна, 83007, м.Донецьк, пр.Київський, 87

Телефон: +380 62 387-80-00

Факс: +380 62 387-80-01

 

Адреса і місцезнаходження Луганської ТПП:

Україна, 91045, м.Луганськ, вул.Марини Раскової, 7А

Телефон: +380 642 50-85-09

Факс: +380 642 50-85-09

Поділитись: