Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Перенесено строки для подання звітів про підзвітні рахунки (FATCA)

ПАРД здійснює методологічну та консультативну підтримку учасників асоціації у питаннях виконання Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).



Міністерство фінансів України з метою забезпечення реалізації міжнародних зобов’язань України відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) (далі – Угода FATCA) повідомляє.

Відповідно до пункту 1 статті 8 Угоди FATCA у зв’язку із виникненням труднощів у запровадженні цієї Угоди та з урахуванням пандемії COVID-19 Міністерство фінансів України провело консультації з компетентним органом США - Службою внутрішніх доходів США, щодо перенесення для України строку подання звітності.

Листом від 12.11.2020 Служба внутрішніх доходів США повідомила Міністерство фінансів України про перенесення для України строку подання звітів про підзвітні рахунки (за звітні періоди з 2014 року по 2019 рік) до 30 вересня 2021 року. Отже, для ДПС України, яка є компетентним органом для цілей автоматичного обміну інформацією в рамках Угоди FATCA, строки подання до Служби внутрішніх доходів США звітів про підзвітні рахунки за 2014 - 2019 роки подовжено до 30 вересня 2021 року.

Враховуючи зазначене та відповідно до пункту 69.8.3 статті 69 Податкового кодексу України фінансові агенти зобов’язані подати до ДПС України (центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику) звіти про підзвітні рахунки за 2020 рік та інформацію, яка стосується звітних періодів з 2014 по 2019 роки, до 1 вересня 2021 року.

Поділитись: