Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Можливе чергове перенесення сроків подання звітів про підзвітні рахунки (FATCA)

ПАРД здійснює методологічну та консультативну підтримку учасників асоціації у питаннях виконання Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA).



28.10.2020 року пресслужбою Державної податкової служби опубліковано наступне повідомлення.

 

«Відповідно до пункту 69.08.3 статті 69 Податкового кодексу України, фінансові агенти зобов’язані щороку, до 1 вересня, подавати до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, звіт про підзвітні рахунки відповідно до положень Угоди FATCA.

 

Враховуючи звернення від банківської спільноти щодо можливості виникнення технічних проблем, пов’язаних з поданням звітів про підзвітні рахунки у зв’язку із карантином та обмежувальними заходами, установленими в Україні через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, ДПС звернулася до компетентного органу США із запитом щодо можливості продовження кінцевого терміну звітування у 2020 році. 

 

Листом від 7 серпня 2020 року Служба внутрішніх доходів США повідомила про перенесення для України кінцевого терміну подання звітів про підзвітні рахунки до 31 грудня 2020 року.

 

Також листом від 10 вересня 2020 року Служба внутрішніх доходів США поінформувала ДПС про те, що компетентний орган США виконує необхідні внутрішні процедури, які дозволять Україні використовувати так звану Опцію 2 для подачі звітності через портал IDES. Після завершення цього процесу фінансові установи України повинні будуть зареєструватися на порталі IDES та отримають можливість протестувати систему. Разом із тим у листі зазначено, що якщо компетентний орган США не встигне виконати необхідні налаштування до початку загальної тестової сесії, то Україні буде надана індивідуальна тестова сесія.

 

ДПС підтримує регулярну комунікацію зі Службою внутрішніх доходів США стосовно готовності системи IDES до реєстрації фінансових установ України. За останньою інформацією (станом на 01.10.2020), з технічних причин компетентний орган США не зможе завершити необхідні налаштування для України раніше грудня 2020 року.

 

З огляду на зазначене, враховуючи ризики несвоєчасного звітування за угодою FATCA, ДПС порушено перед американською стороною питання щодо можливості перенесення терміну подання звітів про підзвітні рахунки для України на 2021 рік.»

 

Посилання на новину - https://tax.gov.ua/baneryi/fatca/povidomlennya/439050.html

Поділитись: